Vår historia

Twindej har idag 65 medarbetare och ett antal underkonsulter. Ursprunget till företaget som startades år 2008, är tvillingarna Markus Dejeby och Tobias Dejeby.

Bröderna, som är födda i juli 1975 och uppväxta i Surahammar, har idrottat tillsammans sedan barnsben. Det har alltid handlat om att sätta mål, uppnå dem på bästa sätt och samtidigt ha kul.

Som pojkar lät de inget hindra dem från att nå dit de ville. Om det inte fanns ett pingisbord då fick man först tillverka ett. Tävlingsinstinkten var tillpasslig också när de som tioåringar i morfars garage hjälpte till med stansmaskinen. De skulle få tio öre per stans och hittade naturligtvis ett sätt att mångdubbla tillverkningen och stannade uppe hela natten för att göra klart. En något förvånad morfar fick sedan lov att betala det utlovade ackordet.

Eller när de långt senare stod på ABB gjuteri för att en natt ta produktionsrekord och engagerade hela arbetspasset för att lyckas. De tillverkade en rotor mer än de rutinerade seniorernas tidigare rekord, vilka frusterat synade kvalitéten för att hitta anledningen till att de besegrats.

Idrottsengagemanget har präglat deras sätt att tänka kring arbetslivet. Fokus ligger på teamet. Om alla trivs och har roligt gör alla ett bättre jobb och alla kan alltid ge och lära av något av varandra.  Under ett garantiuppdrag i Kina för Bombardier fick de förtroende att driva egna idéer för att effektivisera arbetet. Det slutade med att kunden supporterade med hantlangning så att tempot kunde skruvas upp och de samtidigt kunde lära sig tekniken. En ansträngning men med flera resultat.

Sakta växte tanken fram att starta något eget. Främst för att ha möjlighet att påverka och vara delaktig på ett annat sätt. Erfarenheter från olika företagskulturer har gett dem en vidare blick och möjlighet att vara en tillgång på olika sätt.

Markus målar de stora penseldragen, han är den kreative, inspiratören där allt ordnar sig och allt är möjligt, hans några minuter äldre bror Tobias balanserar med detaljerna, ledarskapet, bygger strukturen och finner vägarna till målet. Tillsammans delar de teknikintresset och vetgirigheten.

Under tiden på Alstoms leveransprojekt av dubbeldäckare utarbetade de sin metodik kring felsökning och problemlösning med hjälp av simulering och analys. De skulle helt enkelt förstå felens härkomst och systemens samverkan och många nätter tillbringades med grubbel och studier. Där upplevdes också fördelen att använda varandra som bollplank för att diskutera fram lösningen.

Den egna teamandan och energin vill de sprida till andra runt omkring.
Twindej har blivit verktyget till detta.


   oo    ooo      oo   oo   Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.   oo     oo   ID06 logo   oo      oo     

Twindej AB, Hamngränd 6, 721 30 Västerås, Vxl Tel. +46 21 444 00 44, E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.